x
Tina in Tomas
Detox program na Šrilanki
Dolgo sva imela željo, da bi odšla na malo drugačne počitnice, zaradi vsega stresa v službi, življenju na sploh in tako je letos padla odločitev, da greva na ajurvedski oddih na Šrilanko. Z Nejo smo se dobili na prijetnem klepetu in se pogovorili o nekaj različnih centrih in tako sva se odločila, da je najboljša izbira za naju Plantation Villa. Imela sva idejo o tem, kako bo potekal ta oddih, ampak nisva si pa nikakor predstavljala, da bova v tako kratkem času, dosegla tako veliko pozitivnih sprememb! Spočila sva duha in telo, po ajurvedi z jogo pa se počutiva razstrupljeno, razmigano in prenovljeno! Res nama je bilo super in zdaj razumeva, kaj pomeni ZEN občutek, ki ga še dolgo nosiš s seboj! Plantation Villa je bila točno taka, kot je opisano na ZEN ZONE strani in kot nama je razložila Neja. Najbolj pa nama je všeč to, da je del najinega prispevka šel v dobrodelne namene in da Villa Plantation vlaga v lokalno vas in lokalne prebivalce. Res je srčen projekt in to se čuti na vsakem koraku, ko si tam! Hvala Neja za vse dobre nasvete in za tvojo prijaznost, vsakič ko smo bili na vezi! ZEN ZONE oddihe, ki jih ponujajo pa priporočava vsakomur, ki hoče doživet nekaj res res posebnega.

 

Sabina iz Ljubljane
Wellness & Antistres programu na Šrilanki
Pred nekaj meseci sem se po zelo stresnem letu končno odločila vzeti nekaj časa samo zase. Da ga bom preživela na potovanju, je bila logična odločitev. Po letih avanturističnih potovanj sem tokrat želela nekaj novega in drugačnega. Dvotedenski antistresni program v ajurvedskem resortu Siddhalepa na Šrilanki, ki ga ponuja Zen Zone, je pritegnil mojo pozornost. Pred potovanjem sem sicer imela pomislek, da me bodo vsakodnevne masaže in ostala razvajanja hitro zdolgočasila in da bom že čez nekaj dni hotela dalje z Lonely Planetom v roki. To, kar sem izkusila, pa je bilo neopisljivo... Dva tedna božanskega programa… Dan se je začel z jogo (to je bil moj prvi kontakt s to vadbo), nadaljeval z okusnimi ajurvedskimi obroki na obali oceana (ja, tudi zdravo je lahko okusno:) in s tremi urami in pol različnih masaž, namakanj v zeliščnih kopelih, prečiščevalnih inhalacij, pitja eliksirjev, meditacije, vse v zelo prijetni družbi osebja. Popoldne sem se sprehajala po dolgih peščenih plažah in obiskovala bližnje vasi in mesta. Vsa čutila so ta dva tedna maksimalno uživala! Če bi mi prej nekdo rekel, da lahko svoje telo spravim v tako sproščeno stanje, mu ne bi verjela. Ponovno sem vzpostavila kontakt s seboj in začutila notranji mir, ki mi je tako manjkal v mojem stresnem življenju. Domov sem se vrnila bolj srečna, sproščena, polna pozitivne energije, nekateri so mi rekli, da celo mlajša! Zen Zone potovanje je sigurno nekaj, kar priporočam vsem, ne glede na to, na kakšen način potovanja ste navajeni. Če želite vložiti v sebe, v svoje zdravje in se osvoboditi stresa, je to potovanje, ki ga iščete. Upam, da si bom naslednje leto lahko zopet privoščila tak odklop. Indija bo najbrž moja naslednja destinacija, da preizkusim še tamkajšnjo ajurvedo. 

 

Teja iz Ilirske Bistrice
Zdravilni Spa na Baliju
Letos sem se odločila, da si oddih privoščim v jesenskih dneh. Čisto po naključju, sem naletela na spletno stran Zen Zone in se na prvi pogled zaljubila v fotografije Bagus Jatija na Baliju. Že nekaj časa sem si želela Azijo izkusiti na lastni koži in in ko sem videla še fotografije, sem vedela destinacijo počitnic. Glede na to, da sem se zelo na hitro odločila za Bali, je bila odločitev toliko lažja tudi zaradi tega, ker se mi ni bilo potrebno cepiti. Prihod v Bagus Jati je bil naravnost fantastičen! Tam se ti odpre nov svet. Tam je res kraj za umiritev tela in duha. Čas čisto preveč hitro mineva. Osebje je izredno prijazno in ustrežjivo. Brbončice sem si razvajala s čisto organsko hrano. Zelena barva rastlinja me je čisto prevzela. Uživala sem v vonjavah in raznovrstnotju barv in oblik cvetov. Dan se je začel z jutranjo jogo, nadaljeval z raznovrstnim zajtrkom, vodno aerobiko, dnevnimi masažami in zaključil s sproščujočo meditacijo. Počitnice v Bagus Jatiju privoščim vsakomur. Vrnila sem se z željo, da se čim prej vrnem nazaj.

 

Pika iz Ljubljane
Zen Zone Joga retreatu v Toskani
Za ZenZone sem se začela zanimati zaradi njihove ponudbe oddiha v mirnem naravnem okolju in kakovostni namestitvi z možnostjo športno-sprostivenih aktivnosti. Udeležila sem se Joga retreat-a v Toskani in bila sem navdušena nad lokacijo in namestitvijo ter nad podudbo aktivnosti. Vsakodnevni tečaj joge je bil primeren za začetnike (kot sem jaz) kot tudi za bolj izkušene. Poleg joge pa so bile v ponudbi vsak dan tudi druge aktivnosti (aerobika, pohod po čudovotih toskanskih hribčkih, obisk lokalne vinarne s pokušino vina, fitnes in bazen). Poudarek tečaja kot tudi izbranega resorta je na aktivni sprostitvi, odklopu od vsakdana z jogo ali športom in na ponudbi zdrave, vendar zelo okusne lokalne hrane (vodji resorta z veseljem delita recepte!). Še dolgo mi bo ostala v spominu jutranja joga v tako prijetnem okolju s pogledom na toskanske nasade oljk in vinske trte ter prisrčne vasice, kjer so se mi skrbi rablinile v rahli sapici iz morja kot tudi popoldanski sprehodi po okoliških hribčkih, ki smo ga zaključili s kozarcem izvrstnega toskanskega vina. Pravi oddih za dušo!

 

Anja iz Ljubljane
Joga & Ajurveda programu na Baliju
Zimski pobeg na tolpo je pri meni postal že skoraj stalnica in nekaj kar si moram privoščiti, da je potem čakanje na poletne mesece krajše, slajše in bolj zrelaksirano. Letos je padla odločitev, da se odpravim na Bali. Čeprav ozirma prav zato, ker je februarja nižja sezona, manj turizma pa kljub temu poletne temperature, pa še Bali bom imela za sebe. :) S prijateljico sva se odločili, da začneva najino tri tedensko dopustovanje na Baliju z enotedneskim razvajanjem v organizaciji Zen Zone v Bagus Jati resortu. Za to destinacijo sva se odločili predvsem zaradi odličnega programa, ki super kombinira yogo ter aryuvedske tretmaje in ker sva si zaželeli enotedneski odklop/počitek od vsega. Točno to in še več sva v Bagusu tudi dobili. Zaposleni so izjemno prijazni, hrana, ki je večinoma pridelana na njihovem organskem vrtu, je božanska, tretmaji in spa je točno to kar potrebuješ za popolno sprostitev. Nobene gneče, tišina, mir, privatni bungalovčki, nobenega prometa, krasen bazen in čudovita zelena okolica, vse to in še več sva doživeli v Bagusu. Glede na to da sem prvič potovala z agencijo in ne v lastni režiji sem navdušena. Program v Bagus Jatiju priporočam vsem, ki si želijo razvajati telo in duha, uživajo v dobri hrani in si zaželijo malo sprostitve in umirjenosti. Ob enem pa bi se rada zahvalila Neji iz Zen Zona za odlično organizacijo in vse napotke, ki jih je delila z nama. Super je bilo in definitivno kmalu ponovim, če ne na Bali pa z veseljem kam drugam.

Anja iz Ljubljane o Joga & Ajurveda programu na Baliju

 

Petra iz Medvod
Joga & Ajurveda programu na Baliju
V začetku meseca februarja, ko je deževna sezona v polnem zagonu, sem se odpravila na Bali. Prvi del potovanja sem preživela v prečudovitem delu Balija obdanim z riževimi terasami imemovanem Tegallalang, kjer se nahaja Bagus Jati Resort. Tam se življenje spremeni v popolnost. Jutranji obiski joge v bungalovu na robu tropskega gozda, Ajurvedski tretmaji, odlična hrana, spoznavanje z balijsko vero in kulturo, sprehodi po tropskem gozdu je samamu potovanju dodalo še poseben čar. Resort na eni strani ponuja veliko možnosti za aktivnejše preživljanje dopusta in na drugi strani popoln mir in tišino. Takšen odklop bi priporočila vsem ljubiteljem nadstandardnih nastanitev, izjemno okusno pripravljene zdrave hrane ter ljudem, ki si želijo ultimativno vzdušje in okolje za sprostitev, osvežitev in motivacijo za zdravo življenje. Zagotovo se na Bali še vrnem.

 

Mateja iz Ljubljane
Wellness & Antistres programu na Šrilanki
No tako, tokrat sem si prvič privoščila počitnice za dušo in telo. V enem od resortov na Šrilanki, tik ob morju, ki pa je tudi ravno prav odmaknjen, da lahko šibneš malo ven, med domačine... Sicer pa dnevna doza tretmajev (masaže, kopeli, savne, inhalacje, čiščenja, ...), raznih zeliščnih zvarkov, odlična hrana, plavanje, joga in meditacija (če želiš)... Predvsem pa mir in popolna brezskrbnost. Še posebej, ker sem bila izven sezone, bilo naj bi namreč monsunsko;-)

Mislim, da zdaj približno vem, kaj je ZEN, zagotovo pa si ga bom nekoč ponovno privoščila.

Neja, fajn si mi vse skupaj zrihtala:-)

PRIPOROČAM!
Back to Top