x
 
 
Manaltheeram ajurvedski resort
že od 112 €/dan

Na vrhu klifa, s čudovitim pogledom na dolgo peščeno plažo in zgodnje ribiče iz bližnjih vasi, se sredi zelenja nahaja Manaltheeram, številka ena med ajurvedskimi resorti. To je ajurvedski resort z najdaljšo tradicijo na svetu. Že več kot dvajset let ponujajo gostom z vsega sveta najbolj avtentično ajurvedo, kar si je človek lahko zaželi. V tem zatočišču vrhunski ajurvedski zdravniki in terapevti ter prijazno in pozorno osebje skrbijo, da preženejo vaše skrbi, tesnobo ali bolezni.

Prikaži VEČ

V taki okolici, kot jo ponuja Manaltheeram, to sploh ni težko! Nastanitve so zgrajene iz okolju prijaznih materialov v tradicionalnem indijskem stilu. Oprema in skrb za čistočo sta prilagojeni evropskim standardom in okusu. Avtentične hiške različnih kategorij - velika večina jih gleda na morje - ležijo v bujnem tropskem vrtu med palmami, mango drevesi in zdravilnimi ajurvedskimi rastlinami. Voden sprehod med njimi razkrije marsikatero skrivnost ajurvede. Velik poudarek je na zdravi in vsak dan sveže pripravljeni ajurvedski prehrani, ki je posebej prilagojena posameznim tipom telesne sestave in presnove. Zdravniki vam že ob prvem pregledu svetujejo idealen jedilnik za vaše telo.

Jutranja joga pod vodstvom izjemnega joga učitelja in večerna meditacija sta del vsakodnevne rutine v Manaltheeramu, od katere se vsi le stežka poslovijo.

Skrij OPIS

Ayurveda Spa Europe Certificat

World’s First Ayurveda resort

AHMA Award 2016-2017 (India's most prominent health care award)

National Tourism Award 2015-16: “Best Ayurvedic Wellness Centre”

State Tourism Award in the category of ‘Best approved and classified Ayurvedic Center in Kerala'

harmonika

PAKET VKLJUČUJE:

 • nastanitev po izbiri
 • vsakodnevni ajurvedski tretmaji (2-3 ure/dan)
 • trije ajurvedski vegetarijanski obroki na dan (polni penzion) in zeliščni čaji
 • prva (daljša), vsakodnevna in končna konzultacija z zdravnikom specialistom ajurvede
 • ajurvedski pripravki oz. zdravila v času programa
 • sestava personaliziranega ajurvedskega jedilnika
 • oblikovanje individualnega terapevtskega programa
 • vsakodnevna vadba joge in meditacije 
 • demonstracija ajurvedskega kuhanja, predavanje o ajurvedi, zeliščih in začimbah
 • turistična taksa

EKSTRA ZA VAS:

 • prevoz iz mednarodnega letališča Trivandrum v resort in nazaj (v obe smeri)
 • poldnevno križarjenje s tradicionalno barko po morskih kanalih Kerale (vključeno v 14+ dnevni paket)
 • voden poldnevni izlet po Trivandrumu in ogled lokalnih znamenitosti (vključeno v 21+ dnevni paket)
 • obisk manufakture, kjer se izdelujejo ajurvedski pripravki in zdravila
 • brezplačni nasveti česa v Indiji ne smete zamuditi
 • osebno svetovanje in telefonska podpora 24/7
 • stroški organizacije in rezervacije 
 • brezplačna pomoč pri iskanju letalskih kart, ureditvi vizuma in Covid-19 dokumentov za vstop v državo

Vtisi Zen Zone potnikov


Ajurvedski program je bil zame prva tovrstna izkušnja in lahko zapišem le zelo pozitivne besede. Program je presegel vsa moja pričakovanja. Celotno osebje (terapevti, vaditelji, hotelsko osebje in vsi ostali) so vredni največje pohvale. Ambient in lokacija sta več kot primerna za tovrstno sprostitev. Vsekakor vredno pripročila!
                                         
- Maruša F. o programu Razstrupljanje

 • Program Razstrupljanje (8 ali 15 dni) Open or Close

  RAZSTRUPLJANJE

  Naše prehranjevalne navade in življenski stil lahko v našem telesu povzročajo nabiranje strupov, kar vodi v porušeno ravnovesje v telesu. S skrbno načrtovanim razstrupljevalnim programom, ki je osnovan na Snehakarma (nanašanje zdravilnih olj), Swedanakarma (proces znojenja) in Panchakarma (očiščevalni proces v najožjem smislu), naše telo očistimo vseh strupov in ga vrnemo v njegovo pravo ravnovesje. Za dosego tega cilja se ajurveda poslužuje zdravilnih masaž in naslednjih tretmajev: Snehapanam, Nasyam, Virechanam, Snehavasthi, Dhara, Pizhichil, Njavarakhizi, Karnapooranam, Tharpanam, Shirovasti, parne kopeli in zaužitje zeliščnih pripravkov.

 • Program Hujšanje (15 ali 22 dni) Open or Close

  HUJŠANJE

  Ajurvedski shujševalni program je za vse, ki želijo izboljšati svoj metabolizem in izgubiti odvečno težo. Vključuje posebno ajurvedsko masažo z zdravilnim zeliščnim prahom (Udwarthana), parno kopel, zdravo ajurvedsko prehrano in zeliščni shujševalni čaj. Cilj je dolgotrajna izguba teže in spremenjen metabolizem.

 • Program Pomlajevanje (22 dni) Open or Close

  POMLAJEVANJE

  Celice in tkiva našega telesa z leti doživljajo spremembe. Zato je občasno potrebno osvežiti telesni sistem in mu privoščiti celovito obnovo. Naše telo, um in duša bodo tako zopet v harmoniji. Za uresničevanje tega cilja se ajurveda med drugim poslužuje sinhronizirane masaže z dvema terapevtoma (masaža s 4 rokami) in naslednjih terapij: Njavaratheppu, Narangakizhi, Kayasekam, Snehapanam, Virechana, Shirovasti, Snehavasthy, Thalapothichil, Shirodhara, Thalam, Srubhath, zeliščna kopel, parna kopel in zaužitje pomlajevalnih zeliščnih pripravkov.

 • Program Antistres (15 dni) Open or Close

  ANTISTRES

  Holistična metoda zdravljenja stresa je kombinacija joge, meditacije in ajurvedskih terapij. Poleg poživilnih masaž vključuje tudi Dharo, Njavarakhizi, Thalam, parne kopeli, blatne maske, zaužitje ajurvedskih pripravkov in druge sprostile terapije.

 • program 'Beauty care' (11 dni) Open or Close

  BEAUTY CARE

  To je program za vse, ki jim lepota veliko pomeni. Tretma vključuje zeliščne obrazne maske, masaže z zeliščnimi olji, zeliščne čaje in parne kopeli. Program za lepoto povrne občutek mladosti, saj izboljša strukturo kože, postavo, psihofizično kondicijo in celoten zunanji izgled.

 • Program 'Individualne težave' Open or Close

  INDIVIDUALNE TEŽAVE

  Ajurveda lahko pozdravi mnoge vzroke neprijetnih stanj in bolezni, kot so migrene, astma, kožna obolenja, težave s hrbtenico in sklepi, alergijska stanja in podobno. V resortu Somatheram vam lahko sestavijo čisto oseben program s poudarkom na vaših telesnih in/ali psihičnih težavah.

 • O resortu Open or Close

  Na vrhu klifa, s čudovitim pogledom na dolgo peščeno plažo in zgodnje ribiče iz bližnjih vasi, se sredi zelenja nahaja Manaltheeram, številka ena med ajurvedskimi resorti. To je ajurvedski resort z najdaljšo tradicijo na svetu. Že več kot dvajset let ponujajo gostom z vsega sveta najbolj avtentično ajurvedo, kar si je človek lahko zaželi. V tem zatočišču vrhunski ajurvedski zdravniki in terapevti  ter prijazno in pozorno osebje skrbijo, da preženejo vaše skrbi, tesnobo ali bolezni.

  V taki okolici, kot jo ponuja Manaltheeram, to sploh ni težko! Nastanitve so zgrajene iz okolju prijaznih materialov v tradicionalnem indijskem stilu. Oprema in skrb za čistočo sta prilagojeni evropskim standardom in okusu. Avtentične hiške različnih kategorij - velika večina jih gleda na morje - ležijo v bujnem tropskem vrtu med palmami, mango drevesi in zdravilnimi ajurvedskimi rastlinami. Voden sprehod med njimi razkrije marsikatero skrivnost ajurvede. Velik poudarek je na zdravi in vsak dan sveže pripravljeni ajurvedski prehrani, ki je posebej prilagojena posameznim tipom telesne sestave in presnove. Zdravniki vam že ob prvem pregledu svetujejo idealen jedilnik za vaše telo.

  Jutranja joga pod vodstvom izjemnega joga učitelja in večerna meditacija sta del vsakodnevne rutine v Manaltheeramu, od katere se vsi le stežka poslovijo.

 • Dan v resortu Open or Close
  7:00 - 8:00 po želji jutranja joga (na voljo tako za začetnike kot tudi za poznavalce joge)
  8:00 - 10:00 zajtrk
  10:00 - 18:00 čas za tretmaje, vmes pa prosti čas za sproščanje ob knjigi, uživanje ob bazenu, sprehode po plaži ali raziskovanje lokalnih znamenitosti.
  12:00 - 14:00 kosilo
  18:00 - 19:00 po želji meditacija (na voljo tako za začetnike kot tudi za poznavalce meditacije)
  19:00 - 21:00 večerja z razvedrilnim programom v obliki koncerta ali umetniškega performanska različnih lokalnih ustvarjalcev (nekaj večerov v tednu) 
 • Nastanitve Open or Close

  VRTNI BUNGALOV

  Vrtni bungalovi imajo krasen pogled na bujno zelenje. V celoti so zgrajeni iz naravnih materialov. Vse sobe so dvoposteljne (z enojno ali ločenima posteljama), imajo kopalnico s toplo vodo, stropni ventilator in zaščitno mrežo proti komarjem.

   

  BUNGALOV S POGLEDOM NA MORJE

  Posebni bungalovi se od vrtnih razlikujejo po tem, da delno ali v celoti gledajo na morje. V tej kategoriji je  mogoče najeti tudi klimatiziran bungalov. V celoti so zgrajeni iz naravnih materialov. Vse sobe so dvoposteljne (z enojno ali ločenima posteljama), imajo kopalnico s toplo vodo, stropni ventilator in zaščitno mrežo proti komarjem.

   

  STANDARDNA HIŠA KERALA

  Standardna Hiša Kerala je zgrajena iz lesa in v tradicionalnem južno-indijskem stilu. Posebno privlačnost ji dajejo ročno izrezljana vrata in pohištvo. Vsaka hiša ima svojo verando, spalnico (z enojno ali ločenima posteljama), kopalnico s toplo vodo, stropni ventilator in zaščitno mrežo proti komarjem. 

   

  HIŠA KERALA DELUX (A/C)

  Hiša Kerala Delux je že prava indijska pravljica, saj je večja in prostornejša od standardne Hiše Kerala. Zgrajena je iz lesa in v tradicionalnem južno-indijskem stilu. Posebno privlačnost ji dajejo ročno izrezljana vrata in pohištvo. Vsaka hiša je klimatizirana. Ima čudovito verando s pogledom na morje, spalnico (z enojno ali ločenima posteljama) in kopalnico s toplo vodo. 

   

  SUITA KERALA DELUX (A/C)

  Najbolj luksuzna namestitev v Somatheeramu je Suita Kerala Delux. Zgrajena je iz lesa in v tradicionalnem južno-indijskem stilu. Posebno privlačnost ji dajejo ročno izrezljana vrata in pohištvo. Vsaka hiša je klimatizirana. Ima čudovito verando z ekskluzivnim pogledom na ocean, dnevno sobo, spalnico (z enojno ali ločenima posteljama) in kopalnico s toplo vodo.

 • Lokacija in klima Open or Close

  LOKACIJA

  Somatheeram se nahaja na slikoviti Malabarski obali v južni indijski državi Kerali. Od mednarodnega letališča Trivandruma (Thiruvananthapuram) je oddaljen 21 km oz. 30 min vožnje.  Leži tik ob morju, v idilični indijski vasici Chowara, daleč stran od turističnih množic.

  VREME

  Kerala leži blizu ekvatorja in je zato prijetna za potovanje skozi celo leto.

  Leto se deli na tri obdobja:

  Poletje – od marca do maja

  Povprečna temperatura v tem obdobju je 30oC, padavine pa so izredno redke.

  Monsun  od junija do oktobra

  V monsunskih mesecih se poveča vlaga v zraku, temperature pa se gibljejo okoli 29oC. Po starodavnem izročilu je prav obdobje monsuna najbolj priporočljivo za zdravljenje z ajurvedo, saj klimatske razmere pospešijo delovanje tretmajev in povečajo njihov učinek.

  Zima – od novembra do februarja

  Zaradi zmerne temperature in suhega vremena velja to obdobje za visoko turistično sezono. Vlažnost je nizka, padavine redke, temepratura pa v povprečju 24oC.

 • Vključene storitve in cene Open or Close

  Cena paketa se začne pri 112 EUR na dan, odvisno od tega, kdaj potujete, izbranega programa, tipa nastanitve in števila potnikov. Za točen izračun cene nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali nas pokličite na 041/445-230

  PAKET VKLJUČUJE:

  • nastanitev po izbiri
  • vsakodnevni ajurvedski tretmaji (2-3 ure/dan)
  • trije ajurvedski vegetarijanski obroki na dan (polni penzion) in zeliščni čaji
  • prva (daljša), vsakodnevna in končna konzultacija z zdravnikom specialistom ajurvede
  • ajurvedski pripravki oz. zdravila v času programa
  • sestava personaliziranega ajurvedskega jedilnika
  • oblikovanje individualnega terapevtskega programa 
  • vsakodnevna vadba joge in meditacije 
  • demonstracija ajurvedskega kuhanja, predavanje o ajurvedi, zeliščih in začimbah
  • turistična taksa

   

  V CENO NI VKLJUČENO:

  • letalska karta
  • viza
  • zdravstveno zavarovanje v tujini in riziko odpovedi potovanja

   

  EKSTRA ZA VAS:

  • prevoz iz mednarodnega letališča Trivandrum v resort in nazaj (v obe smeri)
  • poldnevno križarjenje s tradicionalno barko po morskih kanalih Kerale (vključeno v 14+ dnevni program) 
  • voden poldnevni izlet po Trivandrumu (vključeno v 21+ dnevni program)
  • obisk manufakture, kjer se izdelujejo ajurvedski pripravki in zdravila 
  • osebno svetovanje 
  • stroški organizacije in rezervacije 
  • telefonska podpora 24/7
  • brezplačna pomoč pri iskanju letalskih kart, ureditvi vizuma, turističnega zavarovanja in zavarovanja rizika odpovedi 
  • brezplačna pomoč pri ureditvi Covid-19 dokumentov za vstop v državo 

   

Back to Top