x

Moč dotika - edinstven Yoga & Pottery Retreat

Logarska dolina, Slovenija
HOTEL PLESNIK
26.11. - 29.11.2020
4 dni/3 noči
od 595 €

Ali se vam zdi, da ne zmorete polnega doživljanja trenutka? Ali vlagate svoj čas v negovanje vašega telesa in uma, a imate občutek, da ste včasih še vedno odtujeni sami sebi? Na tokratnem jesenskem retreatu se bomo poglobili v moč dotika in njegovo zdravilno vrednost v borbi s stresom.

Anjine delavnice joge so rezultat večletnih raziskav, tečajev in poglabljanj v klinične študije. Z njimi vas bo sistematično vodila k vzpostavljanju povezave duha in telesa ter povezave s prostorom okoli vas, kot ga zaznava vaš dotik. V kombinaciji z delavnicami gline, ki jih bo vodila izjemna Uršula Kordiš, se vam bodo odprle nove dimenzije doživljanja življenja preko dotika. Pridružite se nam na prvem retreatu, ki združuje jogo in glino, in izkoristite priložnost, da v novo leto vstopite z novim znanjem za celovitejše doživljanje življenja in spretnejše obvladovanje stresa.

Prikaži VEČ
Digitalna tehnologija nam omogoča, da smo povezani z ljudmi po celem svetu. Življenje v sodobnem svetu s tem pridobi veliko prednosti, vendar pa se moramo zavedati, da lahko postavljanje virtualnega v središče, preusmeri našo pozornost izključno na izgled stvari in ljudi, ki nas obkrožajo.

S tem izgubljamo zavest o tem, da smo ljudje celostna bitja in da si predstavo o svetu ustvarjamo preko izkušnje celotnega telesa in vseh čutil: preko vonja, zvoka, okusa, vida in otipa ter občutka za ravnotežje in položaj v prostoru. Posebno pozornost bomo tokrat namenjali naši koži in senzacijam, ki jih občutimo preko nje. Vstopite z nami v radoživi svet igre z glino in se nam pridružite pri odkrivanju skrivnostne moči dotika.

4 DNEVNI PROGRAM VKLJUČUJE:

 • 3 nočitve v lepi in udobni dvoposteljni sobi butičnega hotela z Green Globe Eko certifikatom za trajnostni razvoj
 • vsi obroki, pripravljeni iz skrbno izbranih lokalnih sestavin, kot so jih kuhale naše babice- zajtrk, lahko kosilo (juha in solata) ter večerja s štirimi hodi
 • VSE aktivnosti po programu: vsakodnevna jutranja in večerna delavnica joge (trajanje vsake posamezne delavnice je 1 uro in pol) in dve delavnici ustvarjanja z glino
 • Brezplačni vstop v Alpski Eko Wellness, uporaba kopalnih plaščev, brisač za savno in copat

KAKO SE POVEZUJETA JOGA IN GLINA?

Koža je naše najstarejše in najbolj občutljivo čutilo. Je prvi medij, s katerim ob rojstvu komuniciramo s svetom in naš najučinkovitejši zaščitnik. Še celo očesna roženica je prekrita s tanko plastjo modificirane kože; ušesa, nos in usta so prav tako preoblikovana koža. Koža se je preoblikovala v vsa čutila, dotik pa je s tem postal baza vseh čutil.

Glavna tema, kateri se bomo posvečali na Yoga & Pottery retreatu, je dotik. Podali se bomo na potovanje, kjer bomo preko skrbno izbranih vaj iz joge in čuječnosti, plast za plastjo odkrivali svoje utelešeno znanje. Utelešeno znanje je vir prirojene kreativnosti in domišljije, ki igrata ključno vlogo pri ustvarjalnem procesu kot je ustvarjanje z glino. 

DOGAJALO SE BO:

ČETRTEK, 26.11.
Prihod v hotel v popoldanskih urah in dobrodošlica
Čas za sprostitev v wellnessu ali klepet ob čaju
Večerna vadba joge za sprostitev in uvod v naslednje dneve
Klepet ob večerji
PETEK, 27.11.
Jutranja vadba joge
Zdrav in krepčilen zajtrk
Delavnica ustvarjanja z glino
Lahko kosilo
Čas za sprehod po naravi ali razvajanje v wellnessu
Popoldanska vadba joge
Večerja
SOBOTA, 28.11.
Jutranji delavnica joge
Zdrav in krepčilen zajtrk
Delavnica ustvarjanja z glino
Lahko kosilo
Čas za sprehod po naravi ali razvajanje v wellnessu
Popoldanska vadba joge
Poslovilna večerja
NEDELJA, 29.11.
Zdrav in krepčilen zajtrk
Jutranja vadba joge
Zaključek retreata in nadaljevanje dneva po želji

 

Vsaka delavnica joge je svojstvena in drugačna, sestavljena iz vadb joge, pranajame (dihalnih tehnik), midfullnessa in čutnih doživetij.
Delavnice joge kot tudi delavnice ustvarjanja z glino so primerne tako za začetnike kot za izkušene.
* Urnik je okviren in se po potrebi prilagaja.

V SVET USTVARJANJA Z URŠULO KORDIŠ

 1. Uršula Kordiš svojo dušo že več kot 12 let hrani z ustvarjanjem unikatnih izdelkov iz gline.

  Keramika je njena meditacija, njen način sprostitve. V trenutkih ustvarjanja doživlja vračanje k osnovnim elementom. Zemlja. Voda. Ogenj. Keramika. Njen Zen. Oblikovanja gline se je podučila med drugim tudi pri danskem mojstru Eriku Landonu, kar se še danes odraža v čistih linijah in umirjenih barvnih tonih njenih izdelkov. Na delavnicah bo v svet zena popeljala tudi vas in vas seznanila z osnovami gline in njenimi značilnostmi ter ročnimi tehnikami ustvarjanja.

  Njene unikatne keramične mojstrovine, predstavljene na portalu Ursula's Pottery, krasijo domove po celem svetu.

PREKO MEJ POZNANEGA Z ANJO HUMLJAN

 1. Anja Humljan je veliko več kot učiteljica joge.

  Kot izkušena arhitektka in učiteljica joge z več kot 17 letnimi mednarodnimi izkušnjami, Anja spaja sodobna znanstvena dognanja s področja kognitivnih ved z vidiki zahodne filozofije in umetnosti. Njeno bogato zalogo interdisciplinarnega znanja črpa iz vzhodne kontemplativne prakse, zahodnega kliničnega znanja in arhitekture. Njena strast je prebujanje najboljšega v ljudeh. S svojim obširnim znanjem ljudem pomaga pri odkrivanju celovitega razumevanja samega sebe, sveta okoli njih in umestitve vanj.

  O njenem revolucionarnem projektu The Urban Yoga se je razpisal ves svet.

HOTEL PLESNIK - V SRČIKI NEOKRNJENE NARAVE

 1. Hotel Plesnik, v katerem se bo odvijal retreat, je več kot čudovit hotel v neokrnjeni naravi. Je oaza miru, kraj za počitek in hiša za razvajanje.

  Sveže prenovljene sobe v hotelu so lične in udobne. Največji ponos hotela je čudovit wellness, kot ustvarjen za umik v predprazničnih zimskih dneh.

  Logarska dolina, obdana z mogočnimi gorami in zelenimi gozdovi, je eden najlepših kotičkov Slovenije. Pogledi so naravnost dih jemajoči.

ZAKAJ NE SMETE MANJKATI?

 • Ker je to edinstvena prilika za reset vašega telesa in uma,
 • ker bomo spoznali nove načine sproščanja in se naučili tehnik za spretnejše obvladovanje stresa,
 • ker bomo razvajali telesa z zdravo in dobro hrano,
 • ker z udeležbo podpiramo trajnostno naravnan hotel, ki je prejemnik uglednega Eko Globe certifikata,
 • ker se bomo naužili dobre družbe, si izmenjali potovalne izkušnje in snovali potovanja za boljši čas, ki prihaja,
 • ker bo lahko tudi vaš partner/prijatelj/sorodnik maksimalno užival, bodisi z vami na delavnicah ali pa v naravi, če mu ni do delavnic.
 

CENA PAKETA

26. - 29. november 2020
 
  595 EUR v dvoposteljni sobi pri najmanj 8 udeleženih
695 EUR v dvoposteljni sobi pri 6 ali 7 udeleženih
 
Cena vključuje: vse storitve iz programa, stroške organizacije, turistično takso
Cena ne vključuje: prevoza in stroškov osebne narave
* Cena velja na osebo za nastanitev v dvoposteljni sobi. Doplačilo za nastanitev v enoposteljni sobi je 20 EUR/noč oz. skupaj 60 EUR.
** Minimalno število za izvedbo retreata je 6 ljudi. Največje število udeležencev je 10 (oz. odvisno od zakonskih predpisov, ki bodo veljali na datum retreata).

Mesta so omejena, zato priporočamo čim hitrejšo prijavo. Nudimo možnost odpovedi s 100% povračilom denarja zaradi razlogov, vezanih na epidemijo. Za 4 dnevni oddih lahko koristite tudi turistične bone.

'COVID-19' obvestilo: Upoštevali bomo vsa priporočila NIJZ. Na voljo bodo maske in razkužila. Če se bodo ukrepi kakorkoli spreminjali, se bomo sproti prilagajali in skrbeli za varnost.

Dotik sproži domišljijo. Domišljija pa je osnova za veselo in razigrano življenje!

Za infomacije in prijave nas pokličite na 041/445-230 ali nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Back to Top