x
Bali ni zgolj eden od 18.307 sanjskih indonezijskih otokov. Poleg rajskih plaž, riževih teras, živahnih tržnic, številnih treking priložnosti in odlične morske hrane skriva mnogo več kot le klasično turistično destinacijo. Za Balijce je to otok Bogov, za nas pa otok božanskega razvajanja.

Pred vročino obalnega pasu smo se zatekli v višinsko mestece Ubud. Njegovo ime izhaja iz besede ubad, ki v lokalnem jeziku pomeni zdravilo. Nekoč tradicionalna vas, danes pa živahno duhovno in kulturno središče se je razvilo na sotočju dveh svetih rek, tam kjer je narava radodarna z zdravilnimi rastlinami in zelišči, domačini pa so vešči naravnega zdravilstva. Očarljivo mestece s številnimi starodavnimi templji leži sredi bujnih tropskih gozdov, njegov kulturni in umetniški čar pa ustvarja idealen ambient za revitalizacijo telesa in duha.

Ubud je kot iz sanj ustvarjen za vse ljubitelje zdravega načina življenja! Restavracije z organsko prehrano preplavljajo ulice, joga tečaji potekajo od jutra do večera, health&spa resorti pa so taki, da bi se vanje človek najraje kar preselil.

Ponudbe resortov

Back to Top